Je bekijkt nu Met de camper naar Spakenburg

Met de camper naar Spakenburg

Met de camper naar Spakenburg
Het wordt vandaag voor het eerst, sinds lange tijd, een zonnige dag en dus een mooie gelegenheid om ons nieuwe huis op wielen uit te gaan proberen. We hebben na dertien jaar onze Burstner T 620 ingeruild voor een nieuwe Hymer. We hebben de nieuwe camper zo goed als mogelijk ingeruimd. We kunnen er mee weg. Het wordt Spakenburg met als smoes: lekker kibbeling eten. Bij ‘Jachthaven Nieuwboer‘ is een mooie afgesloten camperplaats met uitzicht op het Eemmeer en prachtig gelegen tussen de jachten en het strand. Het sanitairgebouw is verwarmd en zeer luxe en schoon. Alle voorzieningen zijn aanwezig zelfs perfecte wifi. En dat alles voor nog geen twintig euro. Er is plaats voor éénentwintig campers. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen de code voor de toegang van het sanitairgebouw en een plattegrond van Spakenburg. Na installatie voor de eerste keer van onze nieuwe camper, lopen we het centrum van Spakenburg in. De wind is guur, vooral zo langs het water, maar als eenmaal het zonnetje dan toch doorkomt is het op het Spuiplein heerlijk vertoeven. Bij de bekende –Visboer de Graaf’s– doen we ons tegoed aan een gezinszak kibbeling, volgens de visboer zwom deze kibbeling s’ochtends nog in het IJsselmeer. In Spakenburg ligt de humor ook op straat. De museumhaven is jammer genoeg, maar begrijpelijk, niet zo mooi als in de zomer. Nu zijn de mooie houten Botters bijna allemaal afgedekt met zeilen, en dat is jammer. Vanaf Juni kun je weer genieten en relaxen tijdens rondvaarten op het Eemmeer met oude authentieke vissersschepen.
Bij de scheepstimmer en botterwerf zijn specialisten bezig met het restaureren van een houten botter. Stukje mooi vakwerk. We lopen langs de visafslag, waar het eens een drukke van belang was met aanvoer van verse vis is het nu erg rustig. Als je wilt weten hoe het vroeger werkte op de visafslag is een bezoek aan het museum een optie, maar alleen op afspraak! Op de terrassen rond het Spuiplein is het aardig druk vandaag, een toch wel vreemd gezicht in deze vreemde tijd. Het komt de gezelligheid wel ten goed. Oude dames in de oude Spakenburgse klederdracht doen zich tegoed aan een kop koffie. Op het Spuiplein staat de Beiaardtoren, deze vrijstaande toren is in 1985 gebouwd ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de stad Bunschoten. Op gepaste tijd hoor je het Carillon met zijn 45 klokken!
We lopen tegen de wind in terug naar de camping en zien dat er meer campers bij gekomen zijn. In onze nieuwe camper schijnt nog een laatste zonnestraal naar binnen, met een lekker bakkie thee is het heel vreemd, en toch ook al vertrouwd.
De nacht was koud, maar we hebben het gelukkig niet koud gehad, met ons dubbele dekbed zijn we goed ingedekt.
Al met al een leerzaam tripje. Ik moet wel zeggen dat onze passie voor camperen met temperaturen rond de 0 graden niet echt ons ding is, maar ja we hadden niet echt een keuze.