Je bekijkt nu Met de camper naar België: de Ardennen

Met de camper naar België: de Ardennen

Op naar de Ardennen.

Zaterdag 23 augustus. De eerste trip die we gaan maken met onze nieuwe camper gaat naar Belgie. We hebben de Ardennen uitgezocht als doel voor onze eerste vier dagen en drie nachten in de camper. We vertrekken zaterdag en komen dinsdag weer terug. Ik schrijf dit nu van achter mijn laptop op een camping in Dochamps, “Camping Petite Suisse” om precies te zijn. De camping heeft wifi en dat is nog gratis ook. O ja waar was ik gebleven? Vier dagen als ultieme test. Hoe zal het gaan en bevalt het ons wel? Nou ik kan zeggen het is nu al geweldig. We zijn om elf uur vertrokken uit Arnhem en rond vier uur kwamen we aan in Dochamps onderweg gestopt om te lunchen, nee niet bij de Mac of bij de BurgerKing maar gewoon in onze camper. Vers brood, een kopje thee, lekker beleg en een toetje. Wat een luxe want zo voelt het wel. We hebben onze poes: Trogir meegenomen op deze eerste trip. Zij is aan de medicijnen en dat wilden wij de oppas niet aandoen. Tot nu toe gaat het erg goed met Trogir zij ligt te kroelen op een kussentje achter op het bed. Het is wel vreemd voor ons om de poes mee te kunnen nemen op vakantie, maar wel ideaal. De camping is mooi en ligt tegen een heuvel aan met grote plaatsen en voor campers speciale plaatsen die verhard zijn. De omgeving is prachtig en zeer heuvelachtig dus of wij nog op de fiets gaan is de vraag. Als de camper netjes staat gaan we eten. Geen urenlang draaien en kniezen voor menukaarten van restaurants, nee vanavond eten we zalm met spinaziesaus, gebakken aardappeltjes en een gemengde salade met bieslook. Het flesje wijn is uit onze eigen voorraadkast. Het toetje is een eenvoudige vanille pudding met daarin een koekje. Wat lekker en vooral gezellig dat gekneuter. So far so good. Na het journaal kijken we een film en gaan naar ons bedje want dat is de volgende test. Nou ik kan zeggen dat is nog niet helemaal perfect. De dekbedden zijn te kort! Koude voeten dus. Het bed ligt perfect en Trogir heeft het ook erg naar haar zin. Welterusten allemaal.
Met de camper naar België: de Ardennen Met de camper naar België: de Ardennen Met de camper naar België: de Ardennen

La Rouche en Ardenne

Zondag 23 augustus. Het slapen ging met horten en stoten. We moeten andere dekbedden regelen. Het toilet in de camper is een uitkomst in de nacht. De douchecabine is het domein van Trogir want daar staat de kattenbak en haar eten. Na het ontbijt (uit eigen kast) gaan we de camper herinrichten. Na twee dagen merken we al dat er dingen onderin de camper liggen die boven horen te liggen en andersom. De watertank vullen, vuilwatertank legen, toilet legen en niet vergeten er een klein beetje toiletvloeistof in te doen voor de geur en reactie. Dat is het camperleven dus ook, heerlijk keutelen aan je camper. Daarna rijden we met onze camper naar La Rouche En Ardenne. We parkeren aan de oever van de Ourthe. Trogir past op camper als wij het centrum van La Rouche in lopen. We vallen met de neus in de boter. Er is een wielerrondgang en het hele centrum staat op de kop. Wij genieten van de sfeer en drinken een pint. Via een mooie route rijden we terug naar de camping. He…. onze plaats is bezet door een prachtige Hymer. We raken in gesprek met de eigenaren. Een echtpaar van 55 plus die meer dan vier maanden per jaar in de camper leven. Ze overladen ons met tips en trucs. En zo worden we met de dag wijzer. Vanavond eten we stoofvlees met rodekool en gebakken krieltjes. Na het eten zet ik de laptop aan. Hierboven het resultaat. Het is tijd voor koffie en het journaal op BVN.
Met de camper naar België: de Ardennen Met de camper naar België: de Ardennen Met de camper naar België: de Ardennen

Op naar Altenahr

Maandag 24 augustus De tweede nacht slapen is ons beter bevallen, waar het aan ligt weten we niet. Misschien is het gewoon een kwestie van gewenning. Het regent en daardoor is onze moed een beetje gezakt. Na een lekker ontbijt in onze camper kijken we hoe we onze reis verder voortzetten. We nemen afscheid van onze buren en rijden richting Altenahr in Duitsland. Het zonnetje komt langzaam tussen de wolken door en geeft ons weer een goed gevoel. De omgeving is prachtig, het is groen en bergachtige. Voor we Altenahr in rijden kopen we bij een bakker lekkere broodjes voor de lunch. In Altenahr parkeren we bij het kleine stationnetje en gaan lunchen. We hebben een mooie camping gezien aan de Ahr net buiten Altenahr en rijden daar naar toe. Het inchecken verloopt snel en soepel. We mogen zelf een plaats uitzoeken. We zetten onze camper waterpas en draaien de luifel uit en zetten de stoelen buiten. Nu gaat het camperleven pas echt beginnen. We zoeken onze boeken op en proberen de rust te vinden om lekker te gaan lezen. Na een paar uurtjes lopen we het dorpje in kijken wat rond en doen we boodschappen voor het avondeten. Voor het avondeten gebruiken we onze nieuwe bakplaat. Het werkt perfect. En we eten heerlijk met een flesje wijn uit de streek. Nog een stukje lezen en dan naar bed…. Heerlijk.
ardennen ardennen Duitsland

Weer naar huis

Dinsdag 25 Augustus 2008. Heerlijk geslapen. We vinden langzaam ons ritme in de camper. Opstaan, douchen, aankleden en ontbijten. En het zonnetje schijnt dus we kunnen buiten ontbijten. Na het ontbijt pakken we onze fietsen en rijden door de omgeving van Altenahr. Het is onze laatste dag alweer dus we pakken de boel in en vertrekken. We rijden richting huis. Het was onze eerste campertrip, na een wat trage start is het helemaal goed gekomen.
 

Met een blocnote vol aantekeningen komen we thuis.