Je bekijkt nu Met de camper naar Gorges de l’Ardèche

Met de camper naar Gorges de l’Ardèche

Achteraf geschreven…

Tja, dat is nu typisch het voorbeeld van het reizen met een camper. Je maakt plannen voor Italie of misschien Kroatie en uiteindelijk wordt het Frankrijk. We gaan naar het zuiden van Frankrijk. -Kwart voor het zuiden- zoals de fransen het zelf zeggen. Het gebied tussen Massif Central en de Languedoc. -Gorges de l’Ardeche- zijn de grote trekpleisters van deze streek, je kunt er mooi wandelen en er liggen ook veel fietsroutes. En als je er dan toch bent is een kanotocht door de -Gorges de l’Arche- een must. We gaan het zien en beleven…..

 

Vertrek naar zuid-frankrijk

Donderdag 13 mei. Na een lekker bakkie bij de buurman rijden we tegen 11.00 uur weg. Het is koud (6 graden) en het ziet er naar uit dat het gaat regenen. Via Venlo, Maastricht, Luik, Luxemburg, Metz en Nancy rijden we naar een camping in Bourg, net iets buiten Langres. Tegen 19.30 uur staan we op de plaats en om 20.00 uur zitten we aan de Belgische stoofpot met rode kool en gebakken aardappels. Met de kachel aan.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Vallon pont d’Arc

Vrijdag 14 mei. Na een goede nachtrust, lekker stokbrood en een heerlijke kop thee vertrekken we verder op de weg naar het zuiden. We gaan naar Vallon Pont dArc, Camping International. Het ligt bijna in het centrum en dus erg centraal. Onderweg op de route du Solei, wordt het iets drukker en iets warmer. Zodra we de snelweg verlaten en de Ardeche inrijden wordt de omgeving mooier. Druivenranken en mooi gelegen boerderijen wisselen het landschap af. De camping ligt aan de rivier de Ardeche en het is tien minuten lopen naar het wel erg toeristische centrum. Bij de VVV vertellen ze ons dat het niet mogelijk is om via een mooie/veilige route naar het 5 km verderop gelegen Pont darc te lopen/fietsen en verder valt er hier niet veel te doen. Erg jammer. Vanavond eten we lasagne. We hebben een schitterende plaats op de camping, helaas staat er een groep, waarschijnlijk zigeuners achter ons en deze maken erg veel lawaai.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Sant-Martin-d’Ardeche

Zaterdag 15 mei. Rustdag, wandelen naar de Arc is geen optie. De zon schijnt, maar er staat wel een straffe koude wind. Ontbijten in de zon, maar dan met de lange broek aan. Ook geen probleem. Onze achterburen zijn er ook alweer vroeg bij met het nodige lawaai. Als ze besluiten om buiten hun caravans en dus vlakbij ons een vuurtje te stoken, hebben we eigenlijk zin om te verkassen naar een andere plaats op de camping, maar omdat we toch de Arc willen zien besluiten we om de boel in te pakken en toch maar te gaan rijden langs de Ardeche. Geweldige route, met op 5 km de Arc. Het is er druk. Een grote parkeerplaats boven aan de weg verraad hoeveel mensen hetzelfde idee hebben. Het weer betrekt iets, maar het is droog. We lopen via een pad naar de rivier, waar het inderdaad wel aardig druk is. Mensen komen aan met een kano, doorweekt en koud. Ik vind het erg stoer. Onderweg zijn er nog verschillende mooie uitzichtpunten, en zo komen we aan bij de volgende Camping le Moulin in Sant- Martin-dArdeche. Ook deze camping ligt aan de rand van het dorp en we lopen zo het dorp in. We komen uit bij een wijnproeverij van wijnhuis Dumas. Na wat geproefd te hebben besluit Berry om een flesje wijn te kopen uit 2008. De man neemt echt de moeite om te vertellen, maar helaas is ons Frans niet bijster en we missen een hoop. Verrast over deze ontmoeting lopen we het dorp in, om bij de VVV te vragen of we hier misschien kunnen wandelen. Tegen over St Martin D`Ardeche ligt het plaatsje Aiggueze, waar we naar toe kunnen lopen. We zullen het morgen zien.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Aigueze

Zondag 16 mei. De zon schijnt al vroeg en we lopen over de smalle brug (een auto breed) , vlakbij de camping naar de overkant naar Aigueze. Aigueze ligt boven op een heuvel, aan de Ardeche. We lopen langs de rivier omhoog en komen uit in het leuke dorp, waar op dat moment ook nog een rommelmarkt is. Eigenlijk heel jammer, omdat zo het mooie dorpsplein omgetoverd is tot een markt, maar het is er druk en gezellig. In de achtergelegen straatjes hebben we een goed beeld hoe mooie het plaatsje eigenlijk is. We lopen via de stadsmuren omhoog. Het uitzicht op de Ardeche is erg de moeite waard. Ook de wandeling omhoog, via de rotsblokken is aan te bevelen. Er staat een stevige wind en we moeten ons wel staande zien te houden op de open stukken. In de omgeving van het dorp liggen wijngaarden en oude boerderijen. Boven is er uitzicht over het dorp , de brug en de rivier. Bij terugkomst in het dorp, zijn de meeste bezoekers al weer weg. Misschien heeft het te maken met de siësta. De kramen staan er nog wel, maar de mensen achter de kramen zijn allemaal aan het eten, kip met friet is erg populair. Deze wordt verkocht door een andere marktkoopman. Heel slim. We lopen na wat boodschappen gedaan te hebben terug naar de camping waar het boek op ons ligt te wachten. Met een borrel genieten we van de mooie dag.
Met de camper naar Gorges de l’ArdèchevMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Op naar Domaine de la Sabliere

Maandag 17 mei. We willen vandaag afreizen naar een camping die 25 km verderop ligt. Hij ligt aan de rivier de Ceze en heeft uitzicht op de Cascades. Dit is een watervalpartij met diverse mooie gesteente in de rivier. Onderweg hebben we een omleiding en op 900 meter vanaf de – camping – moeten we een brug over welke maar 210cm breed is. Helaas is de camper iets breder dus we besluiten om eerst maar eens te voet te gaan kijken waar de camping ligt en of het de moeite waard is om evt helemaal om te rijden. We lopen naar de rivier waar de cascades zijn. Het is schitterend om te zien, maar een camping zijn we niet tegen gekomen, terwijl het bordje met de campingnaam voor de brug stond. Erg vreemd vonden wij want ook een caravan kan hier niet overheen. Heel erg jammer, want de omgeving is echt de moeite waard. Op het kruispunt na de brug ligt een klein dorp tegen de heuvel aan gebouwd, met daarvoor een wijngaard. We drinken wat op het terras waar de camper staat en genieten van de zon. Dan maar weer verder naar een andere camping. Ditmaal een naturistencamping het wordt Domaine de la Sabliere. Voor ons ook de eerste keer. Om er te komen moeten we ook weer een omleiding volgen. De camping is ontzettend groot, maar dat merk je niet omdat het is onderverdeeld in diverse terrassen tot aan de rivier. De weg naar beneden is ongeveer twee km lang en daartussen bevinden zich drie grote terrassen, waar men kan staan en waar ook de vaste gasten staan. De plaatsen zijn erg ruim en hebben veel privacy. We staan bijna beneden en hebben gezorgd dat we tussen de hoge bomen toch wel zon hebben. Hoog zomer wil iedereen schaduw, maar nu is de zon toch wel erg lekker. Het is best vreemd om iedereen ineens in de blote kont te zien, maar het went snel en het is heerlijk. Geen natte badkleding. Thuis gaan we ook vaak naar sauna en vinden het heerlijk. We nemen een duik in het zwembad, wat inhoudt dat we eerst een stuk moeten klimmen. Goed voor de kuiten zullen we maar zeggen. Bij het zwembad is een sauna. Heerlijk. Vanavond heerlijk aan de pannenkoek.
ardeche

Domaine de la Sabliere

Dinsdag 18 mei. We worden wakker door de vogels. Weer eens iets nieuws. Door de hoge bomen hebben we niet al te vroeg de zon en omdat de nachten koud zijn is het buiten best fris. Rustig eten, douchen en de boel een beetje opruimen en dan met een boekje op het terras. We hebben Claus en Inge als buren en deze stellen zich netjes voor en Claus nodigt ons uit om de camping te verkennen. Ze komen hier al 10 jaar. Het water staat op dit moment nog erg hoog en daarom mag hij nog niet op zijn vaste plaats aan het water staan. Hij laat ons zien waar dit is en dit ziet er mooi uit. Zelf heeft hij een pad gemaakt, dmv een touw naar de rivier, waar hij de kano in het water kan laten. We lopen langs de waterkant naar een ander deel van de camping. Je moet het maar weten. We hebben lekker veel privacy en op ons terrasje voor de camper is het goed toeven. Later nog een keer de sauna in en daarna heerlijk zwemmen. Wat een genot. Het is een mooie rustige camping en we vermaken ons prima.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Domaine de la Sabliere

Woensdag 19 mei. We besluiten om hier een paar dagen te staan en even lekker tot rust te komen als dat lukt. Een beetje relaxen in je blote kont is best lekker. We wandelen wat langs de rivier, luieren en lezen bij de camper. Ook de sauna en het zwembad moeten we natuurlijk niet vergeten te vermelden. Heerlijk ontspannen in de vrije natuur.
ardecheardecheardeche

Verder naar Sommieres

Vrijdag 21 mei. Je moet natuurlijk ook niet overdrijven met het luieren, want dat zijn we niet echt gewend en ikzelf wordt er zelfs onrustig van. We vertrekken weer en rijden naar Sommieres, Camping Le Domaine de Massereau. Het is ongeveer 100 km richting Montpellier. De weg ernaartoe is lekker rustig en bij aankomst ziet de camping er geweldig uit. We hebben een ruime plaats vlakbij het sanitair gebouw met aardig wat schaduw. De camping heeft vier sterren en is dus best luxe. Bij binnenkomst worden we uitgenodigd om in de middag naar een wijnproeverij te komen welke wordt georganiseerd op de camping. De camping is onderdeel van een wijnboerderij en op deze manier helpen ze elkaar. Al snel komen we in gesprek met Lena en Adrie. Een stelletje dat ook op de camping staat. Erg gezellig. Het is best druk bij de rondleiding en zeer interessant. Wat is een mooi landgoed, maar er is geen bedrijvigheid, omdat er nu geen oogst is. Het lijkt mij leuker om de rondleiding te hebben als alles in bedrijf is, maar vooralsnog is de uitleg goed. En waar iedereen natuurlijk op zit te wachten, het proeven. Er zijn mensen die na de proeferij enkele dozen kopen, maar Berry vind de wijn niet echt bijzonder. De dame welke ons uitlegt heeft wel verstand van zaken. Twee uur later weten we al wat meer over wijn. Erg leuk. Vanavond eten we asperge met gebakken aardappels, welke we vanmiddag in de supermarkt hebben gekocht. Het enige minpuntje van vandaag is het ontsnappen van Woody. We hadden het raampje op laten staan en weg was ze. Gelukkig is het goed afgelopen, maar wel even stressen. Al met al een leuke dag.
ardecheardecheardeche

Sommieres

Zaterdag 22 mei. De zon staat hoog aan de hemel en de temperatuur is heerlijk. Lekker weer om naar de markt in Sommieres te fietsen. Het is een leuk stadje, wat nu staat volgebouwd met allemaal kraampjes en terrasjes. Lekker op een terras in de zon mensen kijken, wat wil je nog meer. Berry gaat helemaal op in zijn singles, die overal te koop staan. Op de terugweg even du pain kopen en dan relaxen en eten voor de camper. Wat hebben we het toch slecht. Op de camping zijn meerdere zwembaden en we willen een duik nemen, maar omdat het Pinksteren is zijn er best veel kinderen en is het best druk. Berry gaat vanavond voetballen kijken, samen met Adrie, op het grote scherm bij het restaurant en Lena en ik lopen er nog even uit. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Er is een fietspad, een vroegere spoorlijn, welke loopt van Sommieres naar Nimes. Heerlijk rustig, ook om te wandelen. Na afloop drinken we wat bij Adrie en Lena in de caravan. Gezellig.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Sommieres

Zondag 23 mei (eerste pinksterdag). Het is al best laat voor we opstaan en de zon staat al hoog aan de hemel. We fietsen vandaag een stuk over het fietspad richting Nimes. Er is dit weekend een feest in die stad, maar het is iets meer dan 20 km fietsen tot de grens met Nimes. Onderweg zijn er enkele kleine dorpjes, waar we even doorheen fietsen. Het is leuk tussen de wijngaarden. In Cal zijn ze net de markt aan het opruimen. Zag er gezellig uit, maar ja te laat. Terug bij de camping even de schaduw opzoeken, wat het is best warm. Vanavond eten we pizza met een salade.
ardecheardecheardeche

Sommieres

Maandag 24 mei. We bezoeken Sommieres zonder markt. Alles is dicht, want ook hier is het Pinksteren. Het is een leuk dorp met bovenop een fort waar je schitterend uitzicht hebt over de oude stad. Vanmiddag lees ik mijn boek uit en vanavond eten we kalkoensticks van de grill met gebakkern aardappels. Het is een prachtige camping met zeer mooi en schoon sanitair. Alles is ook prima geregeld en netjes voorelkaar. Terecht een vier sterren camping. Hier komen we beslist nog eens terug.
ardeche

Op naar het zuiden

Dinsdag 25 mei. Na een lekker bakkie bij Lena en Adrie, rijden we richting Montpellier. De camping die we hebben uitgezocht, ziet eruit als een afgebrand dorp, dus we besluiten om verder te rijden richting zee. We komen uit bij Camping Les Tamaris. De ontvangst is niet echt vriendelijk en het schijnt dat er nog een paar plaatsen vrij zijn. Het is een ruime plaats, maar zonder bomen. Dit is niet echt prettig voor de poezen, dus besluiten we om morgen ergens anders naar toe te gaan. De camping ligt aan het strand. Er straat een straffe koude wind en na enige tijd gaan we ons geluk beproeven bij het mooi aangelegde zwembad. Lekker boekje lezen. Na het eten lopen we er nog even uit. Het water voor de camping ruikt naar een open riool en bij nadere inspectie lijkt het wel of er heel veel toiletpapier in het water ligt. Niet echt geweldig. Wel zitten er veel grote vissen in het water. Na een lekkere bak koffie met een borrel duiken we ons bed in. Deze camping is geen succes.
Met de camper naar Gorges de l’Ardèche

Pont Du Gard

Woensdag 26 mei. Zelfs het weer is niet best hier zo dicht bij de kust, dus snel inpakken en wegwezen. Het is bewolkt en fris. We rijden het veel mooiere gebied weer in richting Pont du Gard, ongeveer 100 km noordwaarts. Rond half elf staan we op Camping International Les Gorges du Gardon. Mooie camping aan de rivier de Gardon. Lekker rustig plaatsje waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. We fietsen via Vers du Pont, erg mooi, naar Castillion. Een aardig klim, maar erg de moeite waar. Erg leuke plaats, met uitzicht op, helaas de schaduwzijde, van de Pont du Gard. We fietsen verder en willen even een kijkje nemen bij de Pont du Gard. Het is erg druk, maar met de fietsen kun je tot aan de brug fietsen. Ideaal. We willen morgen nog een keer terug om alles rustig te bekijken en mooie foto’s te maken. Berry dacht dat als we verder zouden fietsen, we dan binnendoor het bos bij de camping uit zouden komen. Helaas. Het pad wordt steeds smaller en op een gegeven moment moeten we lopen. Geen succes. Later blijkt dat we dus boven op de rots waren terecht gekomen waar je wel uitzicht hebt op de camping, maar er zo met de fiets niet kan komen. Met enige schrammen komen we weer terug bij de Pont du Gard, waar het nu nog drukker is. Vanavond maar aan de Belgische stoofpot met rode kool. Het is een mooie camping met redelijk sanitair. Op de camping is een eettentje, het is er erg druk. De camping voelt goed.
Met de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’ArdècheMet de camper naar Gorges de l’Ardèche

Uzes

Donderdag 27 mei. Vannacht regende het, maar in de loop van de ochtend staat de zon gewoon weer lekker te schijnen. Er is iets bewolking, maar zeker niet veel. Berry voelde zich een beetje dol, dus maar even rustig aan doen. Na de lunch fietsen we er toch uit richting Uzes. Het ligt ongeveer 10 km vanaf de camping. Het is erg de moeite waard. Leuk stadje. Het laatste stuk van de aangegeven fietsroute is wel aardig klimmen, maar dat is wel goed voor het inmiddels luie zweet. Bij de vvv halen we een plattegrond en lopen langs de vele mooie oude gebouwen en leuke pleintjes. Het is genieten met een mega ijsje bij de fontein op La Place Herbes. We ontmoeten een Nederlands stel die een rondrit maakt met de auto aan het maken zijn, ze hoppen van hotel naar hotel. We drinken iets op een leuk terrasje met ze en tegen 19.30 uur fietsen we terug naar de camping, waar we pizza bij het restaurant eten. Wat is het toch lekker allemaal. Nog een stuk lezen en dan is een mooie dag weer voorbij.
ardecheardecheardeche

Remoullins

Vrijdag 28 mei. Het is bewolkt, maar de temperatuur is goed. We fietsen naar Remoullins, waar markt is. Nou dit valt tegen na al het mooie wat we eerder gezien hebben. De markt is niets en de binnenstad is ook niet de moeite waard. We fietsen via de rechterzijde van de Pont du Gard, mooie rustige weg, terug naar de camping en genieten nog extra van deze toch wel bijzondere brug. Het is tijd voor wat huishoudelijke zaken. Even de bezem door de camper. We eten lekker bij de camper en genieten er heerlijk van.
ardecheardecheardeche

Avignon

Zaterdag 29 mei. De zon schijnt. Inpakken en wegwezen. Even boodschappen doen bij de lidl en dan door naar Avignon. Het is ongeveer 30 km rijden. We hebben een camping op het eiland in de Rhone. Geweldige ligging. Vanaf de ingang van Camping Bagatelle hebben we uitzicht op de oude stad. We fietsen de brug over en stallen de fietsen. In de steden is het allemaal goed geregeld voor de fietsen. Er zijn altijd wel ergens beugels of palen waar je het extra slot aan vast kunt maken. Op zoek naar de VVV. Daar horen we dat er feest is in de stad en dat er vanavond een optreden is van Mireille Matthieu, in samenwerking met kinderen uit Rusland. De binnenstad is erg sfeervol, met het Pausenpaleis. Na een paar uur in de warme zon gelopen te hebben fietsen we terug naar de camping om een hapje te eten. In de avond gaan we weer terug. Dat is het voordeel als je zo dichtbij het centrum van een grote stad zit. Het is een mooi feest met veel dans en muziek. We vallen met de neus in de boter.
ardecheardecheardeche

Avignon

Zondag 30 mei. Vandaag een dag Avignon. We lopen de groene route langs de barokgebouwen. De achterstraatjes zijn verwaarloosd, maar sommige panden zijn wel goed onderhouden. We komen voorbij een overdekte markt. Op de markt zijn ook veel horeca zaakjes waar je wat kunt drinken en eten. Het is echt een heel gebeuren en erg gezellig. We drinken daarna nog wat op een terrasje in het park en lopen dan nog even naar het grote plein waar je heerlijk mensen kunt kijken. Vanavond is er een groot vuurwerk ter afsluiting van het feestweekend. Het wordt afgestoken op het eiland in de rivier, dus we hebben loge. Het begint om half elf, maar het is helemaal niet druk. Het vuurwerk is leuk, maar niet echt spectaculair, maar we zitten lekker in het gras met het uitzicht op de verlichte binnenstad, het paleis van de Pape is mooi uitverlicht. Het is een ideale camping om de stad Avignon te verkennen. Het sanitair laat wel te wensen over het is echt oud en niet schoon. Maar voor een paar dagen is het wel te doen het is een echte stadscamping.
ardecheardecheardeche

Vaison la Romaine 

Maandag 31 mei. Via een omweg, waar we langs meerdere ongeschikte campings komen rijden we naar Vaison la Romaine, Camping Carpe Diem. Pluk de dag en uitgerekend hoor ik hier dat een collega van mij is overleden. Binnen een maand tijd nadat ze ziek werd. Het is een prachtige drie sterren camping met nieuw sanitair in Romeinse stijl. Ook het zwembad is gemaakt in romeinse stijl. Het is wel jammer dat de schoonmaak met de franse slag gebeurd. We worden vriendelijk ontvangen, maar krijgen twee plaatsen aangewezen die beide bezet blijken te zijn. Hier kunnen we één nacht staan. De volgende dag krijgen we een nog beter plaats aangewezen. We hebben uitzicht op het oude Romeinse plaatsje Vaison la Romaine en aan de andere kant de Mount Ventoux. Maar weer eens lekker lezen. Ik heb nog nooit zoveel gelezen als in deze vakantie. Helaas hebben we tegen 19.00 uur geen zon meer op ons terras. En met windkracht 7 is dit best fris.
italieitalieitalie

Vaison la Romaine

Dinsdag 1 juni. Even de wagen verplaatsen naar de nieuwe plaats, nr 43, met meer zon en meer schaduw voor de poezen en op naar Vaison la Romaine. Het is vandaag marktdag en de markt van Vaison la Romaine is een van de grootste uit de regio. We gaan lopend en het is erg druk. Achteraf geen wonder want het is een hele mooie, leuke, grote markt door de gehele binnenstad. Met veel verse producten zoals aardbeien en nougat. Het stadje heeft talloze Romeinse overblijfselen, zoals een antiek Romeins theater. In de middag lunchen we bij de camper en genieten we van de rust. Vanavond lekker kip smoor kokos met ananas. Heerlijk.
ardecheardecheardeche

Vaison la Romaine

Woensdag 2 juni. De zon blijft het goed doen en vandaag gaan we fietsen. Naar het oude stadsgedeelte van Romaine. Werkelijk schitterend. Via allerlei smalle straatjes waar diverse kunstgallerijen aan liggen loop je naar boven. De straatjes zijn echt idyllisch. Het uitzicht vanaf boven is niet spectaculair, maar je kunt hier wel goed zien dat alles om wijn/druiven draait. Ook is vanaf hier de Mount Ventoux goed te zien. We fietsen ook nog even door het dorp aan de rechterzijde van de rivier, maar dat is niet zo spectaculair. Er zijn wel wat leuke winkeltjes, maar ze hebben de oude romeinse zaken zo gerenoveerd, dat ze bijna niet meer oud lijken. Vanavond wederom pizza met een lekkere salade, maar ja het is ook wel makkelijk en heerlijk met een goed glas wijn.
ardecheardecheardeche

Vaison la Romaine

Donderdag 3 juni. Rustig dagje bij de camper en even genieten van het mooie zwembad. Vanaf het zwembad heb je mooi uitzicht op het oude gedeelte van de stad. Er zijn meerdere zwembaden, waarvan sommige verwarmd. Vanavond de andere helft van de kip kokos met ananas.
italieitalieitalie

Beaune

Vrijdag 4 juni. Vandaag gaan we beginnen aan de terugreis. We willen ongeveer vier honderd kilometer rijden tot Beaune. Beaune is de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. Het is weer schitterend weer en dat is wel te merken op de weg. In Lyon staan we zelfs even in de filefile, maar ja toch nog ruim op tijd in Beaune om de stad te bewonderen. Het is hier nog warmer als waar we vandaan komen. Camping Les Cent Vignes ligt midden in het centrum bijna tegen de oude stadswallen aan. Vijf minuten lopen vanaf het centrum van Beaune. De binnenstad heeft vele leuke winkeltjes en vooral veel wijnwinkels / caves. De wijnen zijn best aan de prijs, dus je moet wel weten wat je koopt. Je kunt ook geheel vrijblijvend de wijnkelders bezoeken, maar je voelt je zo opgelaten, omdat je de taal niet machtig bent en omdat je er geen verstand van hebt. Dus ons eerst maar eens in verdiepen in de wijn geschiedenis. De binnenstad van Beaune heeft vele bezienswaardigheden, maar deze sluiten allemaal rond 18.00 uur, dus zijn we wel wat laat. We lopen een groot gedeelte over de stadsmuur. Vermoeit komen we terug op de camping. We gaan eten bij het restaurant op de camping want zo te zien is dat aardig populair het hele terras zit vol. Het eten is goed en de bediening is erg vriendelijk. Morgen vertrekken we richting Nederland.
italie

Terug naar huis

Zaterdag 5 juni. Na een warme onrustige nacht vertrekken we. Op het campingterrein staat een heuze file. Waarschijnlijk een club met reizigers met grote campers uit Engeland die allemaal tegelijk willen vertrekken. Een hillarisch gezicht. Het is rustig op de weg en kunnen flink doorrijden. Onderweg stijgt de buitenthermometer naar bijna 37 graden. Het is ook warm in Nederland. Tegen de avond komen we thuis aan. Het was een heerlijke rustige vakantie. Voor het eerst waren beiden poezen mee. Trogir slaapt veel, maar Woody is speels en wil de hele dag aandacht en naar buiten als zij de kans krijgt. En daar moet je wel opletten.