Je bekijkt nu Dordrecht met de camper

Dordrecht met de camper

Hoe dichter bij Dord…….

Zondag 17 augustus. Na de koffie rijden we naar – Camping Het Loze Vissertje – in Dordrecht. We gaan een bezoekje brengen aan vrienden van ons in Dordrecht. De camping ligt op anderhalve kilometer van hun huis. Helaas blijkt de camping vol te zijn, maar na een beetje aandringen krijgen we toch een plekje. We worden pal voor een caravan geplaatst waarvan de mensen er dit weekend toch niet zijn. Prima geregeld. Lekker lunchen in de camper, want buiten regent het. Tegen het eind van de middag pakken we de fietsen van de camper en fietsen we naar vrienden van ons Hans en An. We kletsen heerlijk bij, onder het genot van een drankje en heerlijk eten. Het is erg gezellig. Voor we het weten is het twaalf uur en fietsen we rustig terug naar de camping. Ideaal.
DordrechtDordrechtDordrecht

Een dagje Dordrecht.

Maandag 18 augustus. Heerlijk geslapen en na het ontbijt fietsen we naar Dordrecht. Het weer laat wel te wensen over, maar we zien wel. Het is 4 km fietsen. We stallen de fietsen en gaan op zoek naar de VVV. Alles staat aangegeven behalve de VVV. Uiteindelijk vinden we hem toch. We halen een platte grondje en lopen: Rondje Dordt. Schitterende stad. Het blijkt de oudste stad van Nederland te zijn en dat is niet te zien. De pandjes zijn juist erg mooi en dus oud. In het centrum is ook veel nieuwe architectuur te zien. Dordrecht heeft mooie haventjes waar het heerlijk wandelen is. Af en toe schuilen we wat voor de regen, maar uiteindelijk valt het wel mee. Na de lunch komt de zon door. Jammer is dat er veel leuke kunstwinkeltjes gesloten zijn op maandag. Rondje Dordt is echt de moeite waard. Via fietsnet route 84 en 83 fietsen we terug naar de camping, waar een heerlijk pan soep staat te wachten.
DordrechtDordrechtDordrecht

Villa Augustus

Dinsdag 19 augustus. Vannacht heeft het hevig geonweerd. Douchen, ontbijten, rommel opruimen en klaar om te vertrekken naar Villa Augustus. …Even kletsen met de tegenover buren. Ook zij komen hier om familie te bezoek. Als we weg willen rijden komen we niet weg. Het gras is zo nat dat we erin zijn gezakt. Rijplaten helpen niet. Gelukkig hebben onze tegeover buren een Toyota Landcruiser en deze trekt ons eruit. Onderweg op het gras slippen we nog een paar keer. We hebben geluk met deze buren anders hadden we toch een probleem gehad. Na vele bedankjes toch op weg. Villa Augustus is geweldig. Mooie oude watertoren, waar een hotel in is gevestigd en een mega tuin eromheen, waar alle groente en fruit zelf gekweekt wordt. Dit wordt dan weer verkocht op de makt in het oude elektriciteist gebouw op het erf, waar een restaurant, markt en winkeltje in is gevestigd. Na de heerlijke koffie en zelfgemaakte brownie rijden we verder naar Kinderdijk. Het begint vreselijk te regenen als we in Kinderdijk aankomen. De molens zijn zelfs bijna niet te zien. Dat doen we een andere keer maar over. We besluiten maar om lekker iets te gaan eten. Na het eten gaan we richting Leerdam. We willen de jukeboxgallerij bezoeken, maar deze blijkt vakantie te hebben. We boffen vandaag. Op naar Driel dan maar. Onderweg stoppen we en halen we chinees. Home sweet Home.
DordrechtDordrechtDordrecht

Het was een erg leuk lang weekend, Dordrecht een van de oudste steden van Nederland. Het kreeg in 1220 stadsrechten. Oude binnenstadshavens, fraaie pakhuizen en monumentale panden het is allemaal te zien in Dordrecht.