Je bekijkt nu Vaals Aken en het Drielandenpunt met de camper

Vaals Aken en het Drielandenpunt met de camper

Het voorjaar is dit jaar al vroeg begonnen, het is eind maart en we gaan voor de eerste keer dit jaar weer met onze camper op pad. We rijden naar Zuid Limburg richting Vijlen om precies te zijn, we hebben daar een camping gevonden die gelukkig zo vroeg in het seizoen al geopend is. 
Boerderijcamping Schrouff te Vijlen, een mooie minicamping, is een geheel nieuw aangelegde boerderijcamping die geopend is sinds juni 2016! De camping beschikt over 20 standplaatsen, elk voorzien van een 10 ampère stroomaansluiting, een waterpunt en een afvoer. 
Vanuit elke standplaats heb je schitterend uitzicht op de Limburgse heuvelen. Je kunt een kijkje nemen op de boerderij die nog volop in bedrijf is. Er worden dagelijks ongeveer 80 koeien gemolken. Je mag zelfs helpen met het verzorgen van de kalfjes. Er zijn schitterende sanitaire voorzieningen aanwezig op boerderijcamping Schrouff. Het sanitair gebouw is twee jaar geleden gebouwd maar is nog zo goed als nieuw, er zijn gratis douches, inclusief een familiedouche. 
Boerderij camping de schroef ligt op fietsafstand van Vaals, Aken en het Drielandenpunt. Het is een mooie uitvalsbasis om heerlijk door de groene heuvels van Limburg te fietsen of te wandelen. Als de camper op zijn plek staat wandelen we eerst over de camping. Boer Jos heeft er een veehouderij bij. De koeien staan nu nog op stal en kijken jaloers naar ons.
Voor dat we op de fiets springen eten we eerst een bakje soep. De weersvooruitzichten voor de komende dagen zien er goed uiten dat geeft ons een heerlijk voorjaarsgevoel. Waar we wel weer aan moeten wennen is het feit dat het fietsen in het heuvelachtige landschap veel van onze conditie vergt. 
In Vaals maken we een kleine wandeling door het centrum. Vaals is geen wereldstad maar heeft wel leuke winkels en veel leuke terrasjes.Weer terug op de camping genieten we nog van het zonnetje. Wat een heerlijke rust. Hier doen we het voor.
De buitenlucht van gister heeft ons goed gedaan we hebben vannacht heerlijk geslapen. Vandaag staat er een wandeling op het programma. We willen naar het Drielandenpunt wandelen. De wandeling met een pittige helling gaat rond de Vaalserberg met prachtige vergezichten over het Duitse land. Via het dorpje Holset, waar we een bezoekje brengen aan Domein Holset een wijndomein waar voornamelijk mousserende wijn wordt gemaakt wandelen we omhoog. We komen verder door Raren en Wolfhaag. Grote stukken van de wandeling gaan dwars door de weilanden. Het laatste stuk omhoog gaat door het Duitse bos. Eenmaal boven zoeken we een terras op en genieten van het uitzicht. Deze omgeving is een walhalla voor wielrenners. Een groot gedeelte van de Amstel Gold Race gaat over deze berg. Het terras is dan ook goed gevuld met wielrenners die achter een bord pasta zitten en elkaar spannende verhalen vertellen. Wij houden het bij een kop koffie. Doordat het zo mooi weer is heerst er een gezellige drukte op de top. Alleen jammer dat het seizoen nog niet helemaal begonnen is. Veel horeca en bezienswaardigheden zijn nog gesloten. Zelfs de vlaggen van de drie landen liggen nog in het magazijn.
De terugweg gaat door het Preusbos via het Vaalserquatier naar Vaals. Ook hier hebben we weer prachtige uitzichten. In Vaals eten we een ijsje en lopen het laatste stuk van de route terug naar de camping.
Met de fiets naar Aken. Aken is een stad met een lange geschiedenis en een beroemde Dom. Enkele calls van de tweede categorie liggen tussen Vaals en Aken maar we rijden in een rustig door.
Aken de stad van Karel de Grote met één van de belangrijkste cultuurmonumenten ter wereld is tevens de meest westelijke grote stad van Duitsland. De Romeinen bouwde hier reeds in de eerste tot de vierde eeuw badhuizen en tempels.
De Dom van Aken is nog steeds een van de meest opzienbarend gebouwen van de stad en maakt deel uit van het machtscentrum van Karel de Grote. Het was het eerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Het veelzijdige aanbod aan winkels, schilderachtige steegjes en gezellige cafés drukken hun stempel op de binnenstad rond om de dom. Je kunt hier aangenaam verpozen.
Het stadhuis van Aken ligt tegenover de Dom. De voorgevel van dit stadhuis, gelegen aan de Markt, is rijk versierd met onder andere beelden van Duitse keizers en koningen en met wapenschilden. Binnen in het Stadhuis vind je diverse mooie zalen waarvan de Rijkszaal, gebouwd in 1330 en onder andere versierd met grote fresco’s. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over Domcomplex.
De belangrijkste winkelstraten van Aken bevinden zich in de directe omgeving van de Dom en het stadhuis. De grootste en belangrijkste winkelstraat van Aken is de Adalbertkirchestrasse. 
Het historisch centrum heeft veel te bieden.
Als we uitgeslenterd zijn fietsen weer terug.