Je bekijkt nu Met camper naar Ootmarsum

Met camper naar Ootmarsum

Eindelijk weer met de camper op pad…..

Zaterdag 2 april. Eindelijk is het weer zover. Lekker een paar dagen met de camper op pad. Naar het Oosten, Ootmarsum. We hadden in een blad een artikel over deze streek gelezen en vonden het een mooie bestemming en voor ons een onbekend stukje Nederland. Dus waarom niet. Ootmarsum is een oud vestingstadje. We rijden naar Camping de Haer, het ligt vlakbij Ootmarsum. Bij aankomst worden we zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaresse. Ze verteld ons wat er in de omgeving te doen is, we worden overladen met fietsroutes en leuke folders. Op de camping is het nog rustig en we hebben vrije keus, een mooi plekje is snel gevonden. Het sanitairgebouw is super, schoon en heerlijk verwarmd. Na een lekker lunch in het zonnetje op de camping pakken we onze fietsen en binnen enkele minuten stallen we deze aan de rand van het centrum van Ootmarsum. Ootmarsum is een kunstenaarsstadje met vele galeries en ook op straat is veel kunst te vinden. Veel bronzen beelden sieren het centrum. Ton Schulten is een geboren en getogen kunstenaar uit Ootmarsum, hij bezit een eigen muzeum en volgens ons de helft van het dorp. Dagelijks wandeldt hij met zijn hond door de pittoreske straatjes. Ootmarsum is een leuk stadje waar je heerlijk kunt slenteren. Je waant jezelf in een openluchtmuseum. Na al dit moois nemen we bij de chinees lekker eten mee en fietsen terug.
ootmarsum ootmarsum ootmarsum
ootmarsum ootmarsum ootmarsum

Op de fiets

Zondag 3 april. Na een goede nachtrust ontbijten we buiten in het zonnetje. Heerlijk zo vroeg in de lente. De strak blaauwe lucht geeft ons energie. Tegen de middag fietsen we weer richting Ootmarsum. Berry gaat in de kroeg waar we gisteren op het terras hebben gezeten voetbal kijken. Vitesse tegen Nec, en als echte Vitesse fan mag je dat niet missen. Ik loop nog even door het stadje en vind het geweldig. Na de wedstrijd fietsen we een rondje door Dinkelland. We komen uit bij -Watermolen Bels- waar het een drukte van belang is. Het terras is afgeladen vol en iedereen geniet van het eerste voorjaars zonnetje. We zoeken een plekje voor onze verlate lunch. In het molengedeelte is door de stichting “de Overijsselse Molen”een informatie centrum ingericht. Hierin wordt aandacht besteed aan de geschiedenis en de restauratie van de Molen van Bels en de verschillende molentypen in Overijssel. Na de heerlijke lunch fietsen we rustig verder. Wat is het hier mooi. Terug op de camping kunnen we nog even buiten zitten. Wat vliegen de dagen toch. Berry maakt een lekkere maaltijd. Met een mooi boek en een borrel genieten we van de rust.
ootmarsum ootmarsum ootmarsum
ootmarsum ootmarsum ootmarsum

Dinkelland

Maandag 4 april. Het weer is iets minder maar het is droog. Na een lekkere douche fietsen we erop uit richting Denekamp. Onderweg doen we Singraven aan met het mooie landhuis en wederom een watermolen. Landgoed Singraven ligt op een mooie lokatie waar je heerlijk kunt wandelen. Helaas is het restaurant en terras gesloten op maandag. Er is veel gesloten op maandag. Dit in tegenstelling tot zondag als echt bijna alles open is. In Ootmarsum is het centrum zelfs autovrij zodat de terrassen ook op straat staan. Super gezellig. We fietsen verder en doen Denekamp aan. Bij de bakker doen we ons tegoed aan een heerlijk gebakje met koffie. We bezoeken de Sint-Nicolaaskerk. deze kerk heeft een rijke geschiedenis en is een bezoek meer dan waard. We fietsen weer verder en willen naar de schaapskooi waar we hopen op veel lammetjes. Bij aankomst, tegen de wind in, blijkt ook deze gesloten. Het ziet er allemaal gezellig uit en ik denk dat het er gisteren best druk geweest zal zijn. Er is een gezellige speeltuin en eetgelegenheid. Gelukkig lopen er nog wel wat lammetjes buiten en kunnen we wat foto’s maken. We fietsen terug en gaan nog even kijken bij de kringloopwinkel in Ootmarsum. Na onze inkopen fietsen we het centrum in om iets makkelijks te eten. Helaas is ook hier weer veel gesloten. We strijken neer op het terras van Brasserie Rien Schulten zou hij de broer zijn van? En zo is de cirkel weer rond. Tegen 19.00 uur wij weer terug op de camping en maken ons klaar voor vertrek naar huis.
Dinkelland Dinkelland Dinkelland
Dinkelland Dinkelland Dinkelland

Het was een heerlijk “Lenteweekend” om het seizoen mee te beginnen…

Lees ook: Sneek