Je bekijkt nu Met de camper naar het mooie Brielle

Met de camper naar het mooie Brielle

Achteraf geschreven…

Met de camper naar het mooie Brielle. Op reis in eigen land. We gaan een lang weekend naar Brielle. Het vroegere Den Briel. Een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gelegen op het voormalige eiland Voorne.

Brielle

Zaterdag 24 april. Na tienen rijden we via Zevenbergen, waar we iets moeten ophalen wat we op marktplaats hebben gekocht, richting Brielle. We verblijven op de Camping en Jachthaven de Meeuw. Redelijk grote camping met veel vaste plaatsen. Aan de rand van de camping zijn de toeristenplaatsen en deze zijn lekker rustig met mooi uitzicht. Bij aankomst schijnt de zon en we strijken maar gelijk neer voor de camper. Woody, weer op test, wil naar buiten, maar dit is geen succes. Doordat ze hard naar buiten rent komt ze vast te zitten, ze vindt het niet leuek. Dan maar niet naar buiten. Ze vindt alles doodeng en dus is het beter om haar te laten wennen in de camper. Vanavond hebben we afgesproken met Rob, Luus en Linda kennissen die we ontmoet hebben tijdens onze Indonesie vakentie. We gaan lekker eten bij restaurant Lotus. Het is al aardig druk in het restaurant het is maar goed dat Luus gereserveerd heeft. Het eten is heerlijk en het is erg gezellig. Na afloop gaan we met zn allen naar de camping, ze willen onze camper zien. We nemen nog een borrel, kletsen nog wat na en genieten van de avond. We duiken lekker ons bed in.
Met de camper naar het mooie BrielleMet de camper naar het mooie BrielleMet de camper naar het mooie Brielle

Op de fiets naar Hellevoetsluis

Zondag 25 april. De zon is alweer vroeg op en buiten is het heerlijk. Lekker ontbijten op ons buitenterras. Als het weer minder (lees bewolkt) wordt, pakken we de fietsen en fietsen we richting Hellevoetsluis. Leuk stadje/dorpje. Er is veel veranderd sinds we de laatste keer hier waren. We bezoeken de molen en genieten van een bak koffie op het terras. Het is er druk en gezellig. We fietsen verder over de dijk richting Rockanje. Wind voor, maar niet zeuren. Richting strand wordt het drukker. De mensen verlaten het strand al en gaan naar huis. We nemen een ijsje op het terras en fietsen daarna weer rustig met de wind in de rug terug naar de camping. Er is hier geen boulevard waar je heerlijk langs kunt fietsen. Het wordt fris onderweg, maar gelukkig is het heerlijk warm in de camper. Vanavond eten we Hollandse pot.
BrielleMet de camper naar het mooie BrielleBrielle

Oostvoorne

Maandag 26 april. Ondanks dat er regen is voorspelt, schijnt de zon. Het is fris. We fietesen door Brielleen bezoeken de markt. Brielle, in de middeleeuwen de vijfde stad van het gewest Holland, is een oude stad en de bekendste bedevaartsplaats van Zuid-Holland. De grotendeels uit de 17e eeuw stammende vesting van Brielle is een rijksmonument en één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. Het is een leuk dorp met veel water en boten. De stad bezit nog steeds haar oude stadswallen, gebouwd volgens het Oud Nederlands vestingstelsel. De vestinggordel van Den Briel heeft negen bastions en vijf ravelijnen en is gerestaureerd tussen 1972 en 1975. Om ons op te warmen genieten we bij Chez Andre van een bak koffie en een lekker stuk taart. Even boodschappen doen en dan terug naar de camping om iets warms aan te trekken. In de middag wordt het weer beter en komt de zon door. Het blijft wel fris. Richting Oostvoorne ditmaal. Mooie duinen en prachtige huizen. Na een flinke rit pakken we een terrasje en zoeken een plekje uit de wind en in het zonnetje. Na een biertje en een thee springen we weer op de fiets en rijden terug naar de camping. Met de wind in de rug is het heerlijk. Op naar de uiensoep.
BrielleMet de camper naar het mooie BrielleBrielle

En weer naar huis

Dinsdag 27 april 2010. De zon staat alweer hoog aan de hemel en de temperatuur is heerlijk. Helaas zit het er alweer op, dus rest ons niets dan nog even lekker in het zonnetje te ontbijten, de boel op te ruimen en weer terug naar huis te rijden.

Mooie plaatsen de meeste met mooi uitzicht. Sanitair is vrij nieuw, maar helaas niet echt schoon. Jammer. Veel vaste plaatsen. Vriendelijke ontvangst. Alles werkt met een Sep sleutel. Mooie ligging en veel fiets-en wandelroutes.