Je bekijkt nu Bloemendaal en de Kennemerduinen met de camper

Bloemendaal en de Kennemerduinen met de camper

Bloemendaal

Snel de laatste spullen inpakken en dan op naar “Camping de Lakens” in Bloemendaal. Maar een klein stukje rijden en tegen elf uur komen we al aan. We mogen kiezen uit enkele plaatsen en uiteindelijk wordt het plaats 715. Het is een schitterende camping gelegen in de duinen. Je staat alleen of met meerdere caravans/tenten in een duinpan. Erg mooi. Het sanitair en alle voorzieningen zijn prima. Vanaf de camping loop je zo de Kennemerduinen in en natuurlijk naar het strand met de hippe strandtenten. We pakken de fietsen en fietsen naar Haarlem. Dit ligt ongeveer tien kilometer van de camping. Het is zaterdagmiddag en dus erg druk. We slenteren door het centrum. Na een heerlijk ijsje op een bankje fietsen we verder richting Zandvoort. Ook dit is maar een klein stukje. We strijken neer op het terras van “Strandpaviljoen Jeroen”. Dit na een tip van kennissen. Leuke tent met heerlijke stoelen. We genieten met de voetjes in het zand van een koud drankje. De temperatuur is goed, maar er is nevel. Dit ziet er mysterieus uit. We zien de zee niet meer en ook de flat achter ons verdwijnt in de mist. De zon komt er licht tussendoor, dus het blijft lekker warm. We besluiten om hier ook te gaan eten want het ziet er allemaal goed uit. En niet onbelangrijk het is goed betaalbaar. Na het lekkere eten bij Jeroen fietsen we terug langs het strand naar de camping en genieten van de rust. Plotseling komt er een vos met een muis in zijn bek uit de struiken. Hij loopt pal voor onze camper langs en doet alsof er niets aan de hand is. Geweldig.
camper, bloemendaal, kennemerland camper, bloemendaal, kennemerland camper, bloemendaal, kennemerland

De Kennemerduinen

Na een warme nacht is het lekker wakker worden. We ontbijten met zelf gebakken broodjes. Het is een beetje bewolkt, maar de temperatuur is goed. Na het ontbijt en een heerlijke douche pakken we onze boeken en lezen een stuk weg. Na de lunch (ook lekker) fietsen we de Kennemerduinen in. We kopen een fiets/wandelkaart en gaan op pad. Vanaf de camping fietsen we het wildrooster over en komen in een schitterend gebied. De Kennemerduinen is het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Uniek aan dit prachtige, brede duinlandschap is dat de opeenvolging van plantengroei van de zeereep tot en met de bosgordel op de binnenduinrand nog in een vrij natuurlijke staat is. De zon komt door en het wordt warm. Onderweg komen we duinhagedissen, ree├źn, vossen, damherten tegen. Het is prachtig allemaal. Als we weer terug komen eten we gezellig bij de camper.
camper, bloemendaal, kennemerland camper, bloemendaal, kennemerland camper, bloemendaal, kennemerland

Lekker fietsen

We worden wakker en de zon wil al doorkomen. Na het ontbijt fietsen we richting IJmuiden/Velsen. We fietsen door de duinen, over de sluizen en langs de hoogovens. Mooie route. Vervolgens fietsen we naar Wijk aan zee, waar we wat eten en uitrusten. We hebben er al 32 kilometer opzitten en we moeten nog terug. We fietsen volgens het fietsroutenetwerk terug. Van Wijk aan Zee naar Velsen, de pont over en dan nummer 1,2,3,4,5 en 34. Het laatste stuk is nogal veel klimmen omdat we langs de kop van Bloemendaal willen fietsen. Helaas is dit restaurant met terras gesloten op maandag. Dan maar naar Jeroen waar we moe maar voldaan aan een koud drankje gaan. Vanavond eten we van de bakplaat gezellig bij de camper.
nederland nederland nederland

Weer naar huis

We slapen nog wat uit en na een rustig ontbijtje maken we ons op voor de terugreis. Om elf uur moeten we de camping af zijn, maar volgens ons kijken ze niet zo nou. Tegen half twaaf rijden we weg via de boulevard van Zandvoort weer terug richting Arnhem en zijn omstreeks half twee weer thuis.

Heerlijk weekend, schitterende camping en een geweldige omgeving.