Je bekijkt nu Met de camper naar Kijkduin

Met de camper naar Kijkduin

Heerlijk uitwaaien

Zaterdag 19 maart. Heerlijk we hebben een week vrij en het schijnt mooi weer te worden. Koud, maar zonnig en droog. We besluiten om naar een camping van Roompot in Kijkduin te gaan. Heerlijk in de duinen vlakbij het strand, Scheveningen en Den Haag. We rijden in de middag weg en het voelt weer heerlijk. Anderhalf uur later zijn we er al. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een plaats aangewezen, maar mogen zelf kijken als het niets is. De plaats is onder de bomen en dat is natuurlijk wel zonde met de zon in het vooruitzicht. Geen probleem. De zon schijnt dus eerst een kop koffie. We fietsen naar kijkduin wat op 2 kilometer afstand ligt en strijken neer op het terras. Een wit wijntje een kop chocolademelk doen het goed. Na een poosje krijgen we toch wel een beetje koude billen en lopen verder. We krijgen trek en zien enorme friet zakken. Goed idee. Lekker , maar wel een beetje veel. Inmiddels gaat de zon onder en is het leuk fotograferen. We fietsen rustig terug waar Trogir op ons ligt te wachten.
kijkduin kijkduin kijkduin

Strandwandeling naar Kijkduin

Zondag 20 maart. De zon is alweer vroeg op. Na een warme douche in een heerlijk schoon toiletgebouw en een lekker ontbijtje wandelen we over het strand richting Kijkduin. Het is er best druk met honden en kinderen. Je moet het er ook gelijk van nemen. We strijken neer op het terras van strandtent Habana. Heerlijk. We lopen terug en lunchen op ons eigen terras bij de camper. De zon doet het best goed. In de middag fietsen we via Kijkduin door de duinen naar Scheveningen, waar het overal belachelijk druk is. Het lijkt wel hoogseizoen, alle terrassen zitten vol. We stallen de fiets bij de haven en lopen richting pier. Ze zijn de boulevard aan het vernieuwen dus is er een pad aangelegd over het strand. We zien het haringhuisje, waar het terras in de zon ligt en er mensen met bakjes kibbeling naar buiten komen. Laten we maar doen. Het duurt even vanwege de drukte, maar dan hebben we ook een heerlijk portie, gekruide kibbeling. Als afsluiting dan ook maar een Mc Flurry op de boulevard. Het begint weer een beetje frisser te worden en we moeten eerst nog een stuk lopen en daarna nog fietsen, dus we besluiten terug te gaan en een lekkere borrel te nemen. Kachel aan in de camper en lekker eten.
kijkduin kijkduin kijkduin

Den Haag

Maandag 21 maart. Als we de gordijnen open doen belooft het weer een mooie dag te worden. Na het ontbijt fietsen we naar Den Haag. Even later komen er toch wel wolken, maar het is niet echt koud. De fietsen zetten we tegenover het Binnenhof neer en lopen de stad in. Omdat het buiten te koud is om te eten, nemen we wat bij V en D. Er zijn hier leuke winkeltjes met ideeen voor de inrichting van ons nieuwe huis. Als de zon weer door komt, strijken we neer op een bankje in de winkelstraat, waar genoeg te zien is. Als we weer terug fietsen naar de camping zien we nog net de zon in de zee zakken.
Den Haag Den Haag Den Haag

Scheveningen

Dinsdag 22 maart. Het zonnetje is er al als we opstaan. We wagen het erop om buiten een boekje te lezen. Het wordt steeds beter en in de middag fietsen we richting Scheveningen. We gaan op zoek naar Bennies Fifties. Onderweg even een broodje op het terras en na wat zoeken komen we bij de -winkel-. Het is meer een soort opslagplaats waar alles met Amerika in de jaren 50 te maken heeft. Ik denk dat het er nu toch van zal komen. Een jukebox. Hebben we toch altijd al naar uitgekeken, maar eigenlijk nooit plaats voor gehad. Bennie zegt dat je er plaats voor moet maken. Dat hoeft nu niet echt meer, dus er zit een kans in. Ze hebben nog meer leuke spullen, zoals een pick-up met radio in de jaren 50 stijl. Erg leuk voor in onze nieuwe keuken. We fietsen lekker door de duinen terug.
Scheveningen Scheveningen Scheveningen

Den Haag

Woensdag 23 maart. We worden wakker en het ziet er koud en mistig uit. Het is ook koud. We fietsen in de kou naar Den Haag. Onderweg komt de zon er alweer door en de hemel wordt strak blauw. We boffen echt met het weer. Het is niet te geloven. We stallen de fietsen in de buurt bij de AH. Tegenover zit een lampenzaak waar we een mooie lamp zien. Helaas is deze beschadigd en bij de andere zaak van hun, iets verderop, hebben ze hem niet meer. Jammer. Het weer is echt geweldig en nadat we wat gegeten hebben strijken we neer onder het monument van Willem I, wat heerlijk in de zon staat. We kijken uit op het ministerie van justitie en zien enkele ministers lopen. Genieten. Na een heerlijk ijsje fietsen we terug en hebben het geluk dat er toch nog een lamp bij de andere zaak was. Dus met lamp en al naar de camping.
Den Haag Den Haag Den Haag

Zon, zee en strand

Donderdag 24 maart. En alweer een schitterende zonnige dag. Strak blauwe hemel. Wel wat wind, maar achter ons geimproviseerde windscherm is het goed te doen. Lekker boek, iets te drinken, wat willen we nog meer. Heerlijk genieten.

Naar huis

Vrijdag 25 maart 2011. Eerst even rustig ontbijten, douchen en nog wat reparaties aan de fiets. Het is nog steeds mooi weer. We hebben echt geluk gehad en er heerlijk van genoten.

Lees ook: Noordwijk