Je bekijkt nu Met de camper naar Noordwijk en de bollenvelden

Met de camper naar Noordwijk en de bollenvelden

Noordwijk, op hoop van zegen

Zaterdag 20 maart. Tegen 13.00 uur rijden we samen met onze beide poezen: Trogir en Woody richting het westen. Woody gaat voor het eerst mee. We hebben een nylon bench met daarin zijn mandje onder de tafel geplaatst. Het past precies. Ook gaat zijn tentje mee. Voordat ze in de camper zit is het een hele strijd, maar ja ze is dat ook niet gewend. Ze begint gelijk hard te miauwen, maar dit duurt slechts even. Ik neem plaats op de bank achterin waar het tentje staat en knuffel haar flink. Ze wordt rustig en na een half uur gaat ze in de bench liggen. We rijden naar Noordwijk, Camping Op hoop van zegen. Het weer onderweg is erg wisselvallig. Als we aankomen, regent het best hard. Woody wil de bench niet meer uit en we besluiten het op zijn beloop te laten. Als het droog wordt lopen we naar de boulevard van Noordwijk. We hadden bedacht dat we lekker zuurkool zouden eten, maar onderweg krijgen we trek en komen langs een Chinees wokrestaurant (De Gouden Muur) en laten ons verleiden. Het is er druk en het buffet is geweldig lekker. Zo komen we de avond wel door. In het donker lopen we terug naar de camping waar alles rustig is en Woody de boel aan het verkennen is.
noordwijk noordwijk noordwijk

Wandelen in de duinen

Zondag 21 maart. Lekker geslapen. De camping is erg rustig en er staan niet veel kampeerders. We bakken broodjes en ontbijten rustig in de camper. Het is droog en het zonnetje wil wel. Het is goed toeven uit de wind in de zon. Boekje erbij en genieten. Na de lunchgaan we een wandeling maken in het bosrijke gebied waar we nu zijn. We lopen via Noordwijkerhout, de duinen en het stand weer terug naar Noordwijk, een heerlijk rondje met een afwisselende natuur. Het weer is goed en daarom is ook aardig druk onderweg. Ook op het strand is het genieten. Bij een strandtent met leuke muziek stoppen we even en nemen een ijsje. Wat mooi om al die mensen te zien genieten op hun eigen manier. Als het wat frisser wordt wandelen we terug naar de camping. Na deze leuke middag gaan we aan de zuurkool met worst. Woody doet het goed.
met de camper naar noordwijk en de bollenvelden met de camper naar noordwijk en de bollenvelden met de camper naar noordwijk en de bollenvelden

Een dagje Leiden

Maandag 22 maart. Het was vannacht koud en hebben toch maar even de kachel aangedaan. Na het ontbijt, nemen we de bus naar Leiden. We gaan de -Leidse loper- lopen, een wandelroute langs het verleden van Leiden.

De Leidse Loper biedt uitkomst aan toeristische bezoekers en eigen inwoners die kennis willen maken met de mooiste plekjes van Leiden. Veel historische monumenten en bijzondere doorkijkjes zijn doorgaans namelijk moeilijk te vinden. Sinds juli 2005 is de Leidse Loper bewegwijzerd. Overal in de Leidse binnenstad zijn borden te vinden die de weg wijzen naar diverse locaties. Op een aantal locaties zijn borden geplaatst die uitgebreide achtergrondinformatie geven. Het fotoboekje de Leidse Loper geeft een mooi en duidelijk fotografisch overzicht van deze plekjes. In drie talen wordt daarnaast een beeld geschetst van de verhalen achter deze monumenten. Het fotoboekje blijkt samen met de bewegwijzering een gouden combinatie. Als aanvulling op de borden en als bewaarexemplaar is het boekje uitermate geschikt. De Leidse Loper is o.a. te koop bij diverse boekhandels en de VVV Winkel te Leiden. Tekst VVV Leiden.

Het weer is lekker met af en toe de zon. Het uitzicht vanaf het dakterras van de VenD is zeer de moeite waard. Terug in de camper liggen Woody, Trogir en het boek te wachten. Met een borrel erbij lezen we de avond door en gaan lekker slapen.
leiden leiden leiden

Weer naar huis

Dinsdag 23 maart 2010. Het heeft vannacht flink geregend, maar als we opstaan komt de zon al weer door. Het is heerlijk toeven in de zon en besluiten in de middag terug naar huis te rijden. Het waren vier heerlijke dagen. Camping Op hoop van Zegen ligt midden tussen de bollenvelden en de ontvangst is zeer vriendelijk. Het sanitair is netjes en bijna nieuw, maar de schoonmaak zou beter kunnen. De ligging is enorm.

Wat Woody ervan vond zullen we nooit te weten komen……..