Lees onze reisverhalen...

Leuk dat je op onze 'Camperervaringen' terecht bent gekomen. Veel leesplezier...

Het reisverhaal van onze trip met de camper naar Normandië. Het was een indrukwekkende reis die al lang op ons verlanglijstje stond. D-Day voor ons. Het weer was prachtig. De reis was geweldig en vooral goed om te zien. Wat veel indruk gemaakt heeft is de enorme omvang van het landingsgebied van de geallieerden en hoe massaal die bevrijding moet zijn geweest.

We rijden via Duitsland naar Oostenrijk. De vakantie is goed begonnen. Een bezoek aan Salzburg en Berchtesgarden met de “Obersalzberg” is echt indrukwekkend. Kroatië is ons uiteindelijke doel. Rovinj is een van de mooiste plaatsen van Kroatië. De oude stad ademt een magische sfeer uit. Via Italie en het Gardameer rijden we weer terug naar huis. Met de camper kom je nog eens ergens.

Met de camper naar de Elzas, een mooie wijnroute rijden. Veel mooie dorpjes bekijken en natuurlijk heerlijke wijn drinken. Het Elzas gebied is prachtig. De oversteek naar het Hochschwarzwald is adembenemend. Het letterlijke hoogtepunt van het Hochschwarzwald is de Feldberg, met zijn 1.493 meter de hoogste berg van het Zwarte Woud. 

Nederland is in de ban van het WK. Alles kleurt oranje en wij gaan naar het hol van de leeuw, Duitsland!! Anderhalve week met de camper naar de Moezel. Na de koffie vertrekken we met onze camper richting het Moezelgebied. Alles loopt voorspoedig en tegen het eind van de middag komen we aan op “Camping Wolfsmuhle” in Lahnstein. De ontvangst is zeer vriendelijk.

We gaan naar Italie. We rijden via Duitsland en Zwitserland naar Portofino. Dit dorpje staat hoog op ons verlanglijstje. Het is één van de duurste jetset plaatsen van Italië. Na onze eerste korte trip met de camper wordt deze reis onze eerste lange reis. Het gaat nu gebeuren. Alles wat we hebben geleerd van onze eerste trip kunnen we nu uitproberen.

Het is Coronatijd maar we willen toch graag met vakantie. De Dordogne in Frankrijk is onze eerste keus maar die regio zit op slot en valt dus af. Kroatie zit ook op slot en zo valt de keuze op Duitsland, Oostenrijk en Italie. Het wordt een mix van deze drie landen. We rijden via Bacharach in Duitsland en Kramsach in Oostenrijk naar Lazise aan het Gardameer. De laatste stop maken we aan het Lago di Caldonazzo net naast Trentino, het blijkt een geweldige bestemming te zijn.

We hebben een camper gekocht en gaan voor de eerste keer op pad. De ardennen kennen we van onze tripjes op de motor van vroeger. Niet ver van huis en toch in een mooie andere omgeving… Hoe het ons is vergaan lees je in het korte reisverslag. Veel plezier….

En we gaan niet alleen met onze Camper op reis...

Wij hebben ook veel landen bezocht met het vliegtuig. Voor de reisverhalen van die 'Verre Reizen' hebben wij een aparte website gemaakt.